‘De Walvis’ beste school voor invallers

 wisselbeker en taart voor het hele team. Natalie Zeestraten en Lysanne Visman van Pool West reikten 4 juli de prijs uit op De Walvis.
Geen enkele basisschool kan zonder invallers; leerkrachten die het team versterken als iemand uit het vaste team afwezig is. Pool West is de organisatie die al deze invallers bemiddelt voor 217 scholen in de regio . Alle scholen waarvoor de organisatie actief is, deden mee in de verkiezing. De juryleden waren de invallers zelf; zij beoordeelden de scholen waar ze hebben gewerkt.     
Kassandra Mol, coördinator bij stichting Pool West, over de verkiezing ‘Invalschool van het Jaar’: “We krijgen van de invalleerkrachten altijd feedback over de school waar ze geplaatst zijn. Als waardering leek het ons leuk om een verkiezing te organiseren om zo die scholen in het zonnetje te zetten. Al is dat niet de enige reden, we hopen dat het neveneffect ervan is dat de andere scholen de winnaar als voorbeeld nemen en werken aan een fijn werkklimaat voor invallers. Dan krijgen we volgend jaar nóg meer mooie verhalen over de basisscholen waarvoor wij bemiddelen.”  
De wisselbeker wordt deze allereerste keer uitgereikt aan de Haagse rooms-katholieke basisschool De Walvis. De Walvis is één van de zestien scholen van schoolbestuur Panta Rhei. Uit de enquête onder de invalkrachten werd deze school het meest gekozen als beste school om in te vallen.

“Ontzettend leuk dat we de grote winnaar zijn geworden” aldus Chris de Ruijter, directeur van De Walvis. “Ik denk dat met name de persoonlijke begeleiding op onze school hieraan heeft bijgedragen; iedere invaller wordt hartelijk ontvangen en gekoppeld aan een parallelcollega die in de loop van de dag komt kijken hoe het gaat. We verwachten dan ook dat de wisselbeker volgend jaar gewoon hier blijft staan!”. 
Media
  • walvis.jpg