Presentatie prentenboek De Margriet

Bij De Margriet neemt taalontwikkeling een belangrijke plaats in. Dat gebeurt zowel spelenderwijs als methodisch. Naast eigentijdse methodes heeft de school ook een rijkgevulde schoolbibliotheek met boeken in alle leeftijdscategorieën.
Voor bestuurder Harry van de Kant was dat de reden om het eerste exemplaar van zijn zojuist verschenen prentenboek te overhandigen aan de directeur van de school, Yvette Baai-Muisson. Het boek is een voorlees- en vertelboek voor kinderen tot 8 jaar met de titel 'Mollie Mol gaat naar zee'. De prachtige illustraties zijn gemaakt door Misja van Laatum.
'Taalontwikkeling kan niet vroeg genoeg gestimuleerd worden. Verhalen vertellen, beelden gebruiken, de nieuwsgierigheid en fantasie prikkelen: het zit allemaal in een prentenboek. Daarbij is het belangrijk dat kinderen ook in de thuissituatie veel met taal in aanraking komen, bijvoorbeeld door verhalen te vertellen, voor te lezen, samen naar de bibliotheek te gaan. Zo krijgt educatief partnerachap tussen school en ouders een mooie invulling.
Het boek is verkrijgbaar in elke (online) boekwinkel.

Media
  • Presentatie prentenboek De Margriet 2